Menu

Kandidatenlijst

De nieuwe lokale politieke partij in de gemeente Bergen is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022. Er is hard gewerkt aan de oprichting en invulling van de partij. Er is een lijst enthousiaste en gemotiveerde kandidaat-raadsleden en een aansprekend programma. Uit de vele gesprekken en reacties is duidelijk geworden dat de inwoners toe zijn aan een nieuw geluid. Op 14, 15 en 16 maart 2022 kunnen de inwoners van Bergen, Egmond en Schoorl zich hierover uitspreken. De initiatiefnemers van Partij ONS DORP zijn een aantal bevlogen mensen van verschillende politieke voorkeuren en ervaring op (gemeentelijk) bestuurlijk gebied, aangevuld met nieuw elan. Mensen uit Bergen, Egmond en Schoorl die in de verschillende kernen blijk gegeven hebben van overtuiging en oprecht en krachtig “staan voor de goede zaak”

De programmacommissie:

Henk Borst – Jan Houtenbos – Ko Schilder – Koos Bruin – Mariëlla van Kranenburg

Inspirators en adviseur:

de inwoners van Bergen, Egmond en Schoorl – Martin Karel en Peter Dresmé

De kandidatenlijst:

 1. Jan Houtenbos (Egmond aan den Hoef)
 2. Mariëlla van Kranenburg (Bergen)
 3. Koos Bruin (Schoorl)
 4. Michiel van den Busken (Bergen)
 5. Robert Burgering (Schoorl) Kandidaat-raadslid teruggetreden.
 6. Ko Schilder (Bergen)
 7. Laura Hoogendonk (Bergen)
 8. Tristan Noordhoff (Bergen)
 1. Yentl van Velthoven (Bergen)
 2. Martin Karel (Bergen)
 3. Cor Kraakman (Egmond aan den Hoef)
 4. Merel Haring (Bergen)
 5. Jean-Paul Lansdaal (Bergen)
 6. Jan Pepping (Egmond aan den Hoef)
 7. Michel Heusy (Bergen)
 8. Henk Borst (Bergen)

1. Jan Houtenbos (Egmond)

1956, geboren in Bergen, woonachtig in Egmond aan den Hoef, ongehuwd, 1 dochter en 2 zoons. Eigenaar Novamente BV. Momenteel wethouder in de gemeente Koggenland (parttime) en inspecteur provinciale belastingen bij de provincie Noord-Holland (parttime). Jarenlang politiek actief in de vml. gemeente Egmond (wethouder) en gemeente Bergen (NH) (raadslid en wethouder). Vrijwilliger bij verzorgingshuis Oudtburgh, buurtcomité Mosselaan, Huys Egmont, Le Champion. Hobby’s: AZ, wandelen, schapenverloskundige).

2. Mariëlla van Kranenburg (Bergen)

26 jaar woonachtig in Bergen, gehuwd, 4 kinderen. Momenteel raadslid in de gemeenteraad van Bergen. Na jarenlang in het bedrijfsleven (o.a. Nieuwsblad Transport, Makro, Moret Ernst & Young) te hebben gewerkt na verhuizing naar Bergen (actief geweest in allerlei besturen variërend van peuterspeelzalen tot Vriendenstichtingen, sinds 1996 educatie medewerker Sterkenhuis. Pragmatisch, houdt van dialoog, beschouwend en oprecht. Hobby’s: sporten, mtb’en, fitness, koken, wandelen, en als er sneeuw is langlaufen door de duinen.

3. Koos Bruin (Schoorl)

Gehuwd, 3 kinderen; v/h beleidsmedewerker gemeenten Jisp en Den Helder (ouderen- jeugdbeleid; sociale wetgeving). Adviseur gezamenlijke Helderse verzorgingstehuizen/verpleeghuis “Den Koogh”. Gemachtigde namens college B&W in beroepszaken (Prov. en RvS). Afgeronde hogere bestuursopleiding algemeen/bijzonder bestuursrecht (H.B.A.). Nu: raadslid, oprichter Behoorlijk Bestuur Bergen. Sociaal, assertief, doelgericht, daadkracht. Interesses: geopolitiek; wereldwijd behouden (regen)wouden-bossen; armoedebestrijding/scholing.

4. Michiel van den Busken (Bergen)

1955, getrouwd, twee dochters. Was chef redactie bij regionale dagbladen Holland Media Combinatie, voorzitter ondernemingsraad, lid van Centrale OR TMG/Mediahuis en wethouder in Bergen. Secretaris Bewonersvereniging Bergen Centrum, chauffeur Buurtbus Bergen, lid redactie De Kroniek van Historische Vereniging Bergen. Was bondsscheidsrechter hockey. Hobby’s zijn mode, theater, popmuziek en koken. Pragmaticus, verbinder, probleemoplosser en realist die opkomt voor zwakkeren in de samenleving.

5. Robert Burgering (Schoorl)

16-2-2022: Burgering heeft besloten zich terug te trekken als kandidaat-raadslid. Alhoewel Burgering formeel nog wel op de lijst staat, zal hij niet in aanmerking komen voor een raadszetel.

6. Ko Schilder (Bergen)

Geboren en getogen Bergenees uit 1964. Getrouwd, 2 kinderen. Loopbaan als ondernemer in de automotive sector, directeur/mede-eigenaar Martin Schilder Groep en daarnaast zitting in diverse landelijke commissies. Als vrijwilliger diverse taken verzorgd bij VV Berdos waaronder jeugdleider, voorzitter Jeugdbestuur, zitting hoofdbestuur. Veel plezier in voetbal, hardlopen, mtb, golf en tennis. Karaktereigenschappen: gedreven, pragmatisch, direct, empathisch, wil begrijpen en dan oordelen.

7. Laura Hoogendonk (Bergen)

1969, Bergenaar, getrouwd, 2 kinderen. Zelfstandig inkoopprofessional, mijn opdrachtgevers zijn o.a. ministeries, gemeenten, zelfstandige bestuursorganen en wetenschappelijke instituten. Commissie- en Raadslid sinds 2018. Vrije tijd: sporten (hardlopen, 3 marathons uitgelopen: New York, Rotterdam en Parijs, fietsen, personal training en skiën), reizen, natuurliefhebber en levensgenieter. Ambitieus, positief, doorzetter, samenwerken, empathisch en kritisch.

8. Tristan Noordhoff (Bergen)

Bergenees, 1966. Getrouwd, 3 kinderen. Veel ervaring in internationale verkoop in de media. Vrijwilligerswerk: actief lid KZBV, voormalig commissie lid & coach AMHC. Pragmatisch, direct, creatief & empathisch. Sport: wedstrijdzeilen, skiën en hardlopen.

9. Yentl van Velthoven (Bergen)

2000, afgerond VWO. Werkend bij The Bourbon Room Bergen sinds 2016. Momenteel studeer ik voor Haarstyliste op het Traditions Kappers College. Mijn droom is groeien in het vak en uiteindelijk zelf een onderneming te beginnen. Op het moment ben ik Salon assistent en Junior Styliste bij RFH Kappers. Hobby’s: gitaarspelen, het bos in met mijn honden, creatief bezig zijn en een drankje met vriendinnen.

10. Martin Karel (Bergen)

Bergenees, 2001. Student. Laatste fase afstuderen aan de hogeschool Tio HBO te Amsterdam, International Business Management. Als onderdeel van de studie, ben ik werkzaam/stage bij Racktime te Alkmaar (Fieldcare Marketing), functie Project Management. Lid van voetbalvereniging vvBergen, als actief voetballer en als gevraagd lid van de ledenraad. Vrije tijd: sporten (voetballen, mountainbiken), hondenliefhebber, politiek. Makkelijk contact leggen, rustig en overziend, probeer overtuigend te zijn en laat niet het kaas van mijn brood eten.

11. Cor Kraakman (Egmond)

1953. Geboren, opgegroeid en nog steeds woonachtig in de Egmondermeer. Bouwondernemer, langjarig actief in de lokale politiek. Met name vanuit de interesse en overtuiging van het belang van natuur en landschapsbehoud.

12. Merel Haring (Bergen)

In 1977 samen met mijn tweelingzus Lobke ter wereld gekomen. Getogen Bergenaar. Gehuwd en trotse moeder van twee zonen, een dochter en twee cadeau-zonen. (Eerstegraads) Docent scheikunde op het Regius College in Schagen (havo-vwo). Afgeronde opleiding tot master of Science (lerarenopleiding) Universiteit van Amsterdam en master of Science /Ir. Toxicologie Universiteit Wageningen. Hobby’s: rondjes fietsen op het MTB parcours van Schoorl.

13. Jean-Paul Lansdaal

Bergenaar, 1972, Samenwonend. Langjarige ervaring in de financiële dienstverlening bij de Big4 en de Rabobank. Zelfstandig registeraccountant en trader op de Amerikaanse optiebeurs. Vrije tijd: sporten (crossfit, kitesurfen, gezonde lifestyle), software ontwikkeling (Python/Data Science). Creatief in het oplossen van problemen, snelle beslisser, resultaat- en mensgericht.

14. Jan Pepping (Egmond)

Geboren en getogen in Egmond, 1985. Getrouwd. Eigenaar van het bloembollenbedrijf Firma Gebroeders Pepping. Trombonist bij het Fanfare “Eensgezindheid” in Egmond-Binnen. Houdt van hiken, sleutelen, varen en vooral gezelligheid met vrienden.

15. Michel Heusy (Egmond aan Zee)

Geboren en getogen in Egmond aan Zee, 1966. Eigenaar van Visspecialist Michel Heusy in Bergen. Samen met zoon Tom en een jong team wordt dagelijks hard gewerkt aan ontwikkeling van producten, luxe vishapjes en de allerbeste kwaliteit. Investeert veel energie aan het creëren van een zo optimaal mogelijk lokaal ondernemersklimaat. Betrokken, sociaal en direct.

16. Henk Borst (Bergen)

Bergenees, 1957. Getrouwd, 2 kinderen. Langjarige ervaring in internationale mediawereld. Bedrijfsadviseur en ondernemer. Actief in vrijwilligerswerk, o.a. fusievoorzitter van vv Bergen, chauffeur rolstoelbus, KNVB voetbalscheidsrechter. Vrije tijd: sporten (voetbal, tennis, golf), wandelen, onderhouden vriendschappen). Pur sang verbinder, pragmaticus, realist, gezond verstand en direct. Initiatiefnemer en inspirator, gelooft in positieve energie en laat ook zaken “gebeuren”.

Doe je mee?

Laat je stem horen en help ons Partij ONS DORP blijvend een rol van betekenis te laten spelen. Word bijvoorbeeld lid of donateur. Maar ook als geïnteresseerde inwoner of sympathisant bent u van voor ons van belang. Neem contact op met Henk Borst 06 22407280 of stuur een mail naar info@partijonsdorp.nl.

Terug