Menu

Raads- en commissieleden

De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan in de gemeente. De leden van de gemeenteraad (raadsleden) nemen alle beslissingen die voor de gemeente van belang zijn.

ONS DORP heeft, na het vertrek van een van de wel voor/door ONS DORP gekozen kandidaten, vier raadsleden. Dit zijn:

Mariëlla van Kranenburg – Fractievoorzitter

26 jaar woonachtig in Bergen, gehuwd, 4 kinderen. Momenteel raadslid in de gemeenteraad van Bergen. Na jarenlang in het bedrijfsleven (o.a. Nieuwsblad Transport, Makro, Moret Ernst & Young) te hebben gewerkt na verhuizing naar Bergen (actief geweest in allerlei besturen variërend van peuterspeelzalen tot Vriendenstichtingen, sinds 1996 educatie medewerker Sterkenhuis. Pragmatisch, houdt van dialoog, beschouwend en oprecht. Hobby’s: sporten, mtb’en, fitness, koken, wandelen, en als er sneeuw is langlaufen door de duinen.
Mariëlla is fractievoorzitter. In die hoedanigheid is zij het eerste aanspreekpunt en ook lid van het Presidium. Het presidium is het dagelijks bestuur van de gemeenteraad waarin alle fractievoorzitter en de Burgemeester zitten. De belangrijkste taak van het presidium is het opstellen van voorlopige agenda’s van gemeenteraadsvergaderingen. Het presidium bepaalt ook de vergaderdata. Af en toe doet het presidium zelf voorstellen aan de gemeenteraad, bijvoorbeeld over benoemingen.

Mariëlla heeft als belangrijkste aandachtspunten: Woningbouw/ruimtelijke ontwikkeling (o.a. bouwplannen centrum Bergen, Park de Beeck), RES, lokale economie (incl. de agrarische sector), toeristische verhuur, kunst en cultuur, erfgoed, sport en vitaliteit.

Aanspreekpunt voor Bergen en Schoorl.

Michiel van den Busken

1955, getrouwd, twee dochters. Was chef redactie bij regionale dagbladen Holland Media Combinatie, voorzitter ondernemingsraad, lid van Centrale OR TMG/Mediahuis en wethouder in Bergen. Secretaris Bewonersvereniging Bergen Centrum, chauffeur Buurtbus Bergen, lid redactie De Kroniek van Historische Vereniging Bergen. Was bondsscheidsrechter hockey. Hobby’s zijn mode, theater, popmuziek en koken. Pragmaticus, verbinder, probleemoplosser en realist die opkomt voor zwakkeren in de samenleving.

Michiel heeft als belangrijkste aandachtsgebieden: verkeer, strand en duingebieden, publieke diensten waaronder afvalverwerking, automatisering, woningbouwprojecten en leefbaarheid. Lid van de commissie van onderzoek.

Aanspreekpunt voor inwoners en ondernemers van Schoorl.

Michel Heusy

Michel is gekozen op basis van voorkeursstemmen. Hij is geboren en getogen in Egmond aan Zee, 1966. Eigenaar van Visspecialist Michel Heusy in Bergen. Samen met zoon Tom en een jong team wordt dagelijks hard gewerkt aan ontwikkeling van producten, luxe vishapjes en de allerbeste kwaliteit. Investeert veel energie aan het creëren van een zo optimaal mogelijk lokaal ondernemersklimaat. Betrokken, sociaal en direct.

Michiel houdt zich met name bezig met de aandachtsgebieden: MKB in alle kernen, toerisme, kunst en cultuur, sociaal domein.

Aanspreekpunt voor de Egmonden.

Burgercommissieleden

Naast onze raads- en commissieleden wordt Partij ONS DORP vertegenwoordigd door een viertal burgercommissieleden. Deze worden formeel geïnstalleerd en hebben een functie in het voorbereiden van de besluiten van de gemeenteraad. De commissie adviseert de gemeenteraad hierover. Elke raadscommissie is gespecialiseerd in een aantal onderwerpen en heeft een eigen takenpakket.

De burgercommissieleden namens ONS DORP zijn:

Laura Hoogendonk

1969, Bergenaar, getrouwd, 2 kinderen. Zelfstandig inkoopprofessional, mijn opdrachtgevers zijn o.a. ministeries, gemeenten, zelfstandige bestuursorganen en wetenschappelijke instituten. Commissie- en Raadslid sinds 2018. Vrije tijd: sporten (hardlopen, 3 marathons uitgelopen: New York, Rotterdam en Parijs, fietsen, personal training en skiën), reizen, natuurliefhebber en levensgenieter. Ambitieus, positief, doorzetter, samenwerken, empathisch en kritisch.

Laura heeft als belangrijkste aandachtsgebieden: financiën, aanbestedingszaken, sport en vitaliteit.

Aanspreekpunt voor centrum Bergen.

Ko Schilder

Geboren en getogen Bergenees uit 1964. Getrouwd, 2 kinderen. Loopbaan als ondernemer in de automotive sector, directeur/mede-eigenaar Martin Schilder Groep en daarnaast zitting in diverse landelijke commissies. Als vrijwilliger diverse taken verzorgd bij VV Berdos waaronder jeugdleider, voorzitter Jeugdbestuur, zitting hoofdbestuur. Veel plezier in voetbal, hardlopen, mtb, golf en tennis. Karaktereigenschappen: gedreven, pragmatisch, direct, empathisch, wil begrijpen en dan oordelen.

Ko heeft als belangrijkste aandachtsgebieden: Sportzaken (o.a. tennisfusie), sociaal domein (jeugdbeleid), lokale economie in alle kernen.

Cor Kraakman

1953. Geboren, opgegroeid en nog steeds woonachtig in de Egmondermeer. Bouwondernemer, langjarig actief in de lokale politiek. Met name vanuit de interesse en overtuiging van het belang van natuur en landschapsbehoud.

Cor heeft als belangrijkste aandachtsgebieden: Ecodorp, sporthal Egmond aan Zee, waterberging en natuur, cultuurhistorie landelijk gebied.

Tristan Noordhoff

Bergenees, 1966. Getrouwd, 3 kinderen. Langjarige ervaring in internationale mediawereld. Vrijwilligerswerk: actief lid KZBV, voormalig commissie lid & coach AMHC. Pragmatisch, direct, creatief, realist & empathisch. Sport: wedstrijdzeilen, skiën en hardlopen.

Tristan heeft als belangrijkste aandachtsgebieden: sociaal domein, sportzaken, toerisme.

Aanspreekpunt voor Schoorl, Groet en Camperduin.

Doe je mee?

Laat je stem horen en help ons Partij ONS DORP blijvend een rol van betekenis te laten spelen. Word bijvoorbeeld lid of donateur. Maar ook als geïnteresseerde inwoner of sympathisant bent u van voor ons van belang. Neem contact op met Henk Borst 06 22407280 of stuur een mail naar info@partijonsdorp.nl.

Terug